Smartphone meest populair voor online shoppen

15 september 2016

nieuw-online-shoppen-en-mobiel-met-ideal-betalen-620x412Smartphones worden steeds vaker gebruikt voor online winkelen. Althans, dat constateren de marketingonderzoekers van Zanox in hun rapport over de eerste helft van 2016. De dekstop verliest terrein, maar blijft wel het meest gebruikte device.

 

Uit het mondiale onderzoek van de marketingspecialisten blijkt dat online shoppers steeds vaker hun smartphone gebruiken om online te winkelen. In de eerste helft van dit jaar werd 17 procent van alle online aankopen uitgevoerd via een smartphone. Dit is een toename van 55 procent. In 1H 2016 was dit nog 11 procent. De smartphone wint als mobiel device het volgens de onderzoekers van de tablet, 13 procent van alle online aankopen in H1 2016. Hetzelfde percentage voor tablets werd ook in de eerste helft van vorig jaar gerealiseerd. Wel blijven desktops nog de belangrijkste aankoopdevices, hoewel het gebruik hiervan daalt. In de eerste helft van dit jaar ging 70 procent van de online aankopen via een desktop, tegen 76 procent in dezelfde periode in 2015.

Smartphone mondiaal populair
Uit het onderzoek blijkt verder dat smartphones in veel onderzochte markten, zoals Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oost-Europa, Frankrijk en de Benelux toeneemt. In andere markten, zoals in de Verenigde Staten, Brazilië, Spanje en Italië, loopt al het merendeel van de online aankopen via de smartphone. Aankopen via Android-platforms zijn het populairst, maar dit kan per regio verschillen. Zo wordt bijvoorbeeld in Noord-Europa liever via iOS online aankopen gedaan. Tot slot constateren de experts dat de gemiddelde orderwaarde van online aankopen via smartphones wel lager ligt dan die van bijvoorbeeld tablets. Zij geven aan dat eindgebruikers hun duurdere aankopen vaker doen via grotere devices. Wel is het verschil tussen smartphones en tablets op dit punt minimaal, 12 procent tegenover 13 procent.

Advertenties