Daling verkoop smartphones in West-Europa

13 september 2016

Smixs-tweedehands-smartphoneDe verkoop van smartphones op de West-Europese markt is in het afgelopen tweede kwartaal van 2016 gedaald. Wel steeg het aantal verkochte 4G-smartphones, zo blijkt uit onderzoek van Counterpoint Research.

 

Net als de rest van de wereld, toont de smartphonemarkt in West-Europa in Q2 2016 een dalende trend. In het afgelopen kwartaal daalde de verkoop van smartphones in onze regio met 1 procent, aldus de marktonderzoekers. Alleen drie landen in West-Europa schreven positieve cijfers, Frankrijk met +9 procent, Italië met +8 procent en het Verenigd Koninkrijk met +4 procent.

LTE-telefoons graag gewild

Een positieve ontwikkeling, zo noteerden de marktspecialisten, was dat de verkoop van 4G-telefoons in West-Europa het wel goed doet. In Q2 2016 steeg de verkoop van deze soort smartphones met 76 procent ten opzichte van Q2 2015. Dit komt vooral doordat leveranciers overgaan op 4G-telefoons en dat mobiele aanbieders vol inzetten op 4G-bundels. De grootste markt voor 4G-telefoons is die in het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door Frankrijk en Duitsland.

Marktaandelen producenten

Samsung verkocht, geheel in de mondiale trend, de meeste smartphones in West-Europa in Q2 2016. De Zuid-Koreaanse fabrikant had een marktaandeel van een derde van het totaal. Apple komt op de tweede plaats met 21 procent marktaandeel en Huawei op de derde plek met 11 procent. De Chinese fabrikant zag in het afgelopen kwartaal een flinke groei in Italië, Spanje, Nederland en in de Scandinavische landen. De vierde plaats is voor LG, 5 procent, en Wiko op de vijfde plaats met 3 procent.

Advertenties