Europese Commissie trekt roamingvoorstel in

9 september 2016

De Europese Commissie, op last van EC-voorzitter Juncker, heeft het eerder deze week gepresenteerde voorstel over fair use bij roaming binnen de lidstaten per direct ingetrokken.

 

In een bericht op de website van de Europese Commissie staat dat het voorstel is ingetrokken. Volgens het bericht wordt het voorstel op verzoek van de EC-voorzitter opnieuw bekken en zal er een nieuw voorstel komen. Redenen voor het intrekken van het eerder gepubliceerde voorstel worden in de verklaring van de EC niet gegeven. Volgens de Digital Single Market  van de EC gaat het echter om klachten over het eerste voorstel die de reden vormen van terugtrekking. Klachten zouden vooral gaan over de 90-dagen periode.

Voorstel
In het voorstel stond onder meer dat fair use van de vrije roaming binnen de Europese lidstaten vanaf 2017 mogelijk zou zijn tot maximaal 90 dagen. Daarnaast moesten eindgebruikers minimaal 1x per 30 dagen inloggen op het eigen thuisnetwerk. Dit om te vorkomen dat eindgebruikers goedkope tarieven uit andere lidstaten zouden gebruiken om thuis goedkoper te bellen, sms-en en te internetten. Ook zouden onbeperkte abonnementen slechts via fair use kunnen roamen tot het gemiddelde verbruik in eigen land.

Advertenties