ComScore: Amerikanen voor de helft van de tijd online via smartphone

9 september 2016

Fotolia_55472873_Subscription_XXLAmerikanen spenderen gemiddeld de helft van hun online tijd via hun smartphones. Dit concluderen onderzoekers van Comscore in een recent onderzoek. Vooral om dat het zo gemakkelijk is.

 

Uit het onderzoek komt naar voren dat Amerikanen steeds meer hun online tijd beleven via smartphones. Tijd die gespendeerd wordt aan smartphone apps is van juli 2015 toegenomen van 41 naar 50 procent. Mobiel online zijn, is voor Amerikanen trouwens de belangrijkste manier om online te zijn. Naast het gebruiken van smartphone apps, draagt mobiel surfen nog voor 7 procent bij en activiteiten op tablets een extra 11 procent. De totale mobiele online aanwezigheid bij internetactiviteiten van Amerikanen komt daarmee op 68 procent.

comscore-smartphone-time-online

Oorzaken

De onderzoekers stellen dat de oorzaken van deze groeiende online aanwezigheid vrij eenvoudig zijn. De technologie van mobiele devices is flink toegenomen en er is bijna in heel de VS een goede LTE-dekking. Daarnaast is er, aldus ComScore, ook nog het gebruiksgemak. Mensen hebben altijd hun smartphone op zak en maken het mogelijk om direct toegang te zoeken tot een dienst door alleen maar het scherm aan te tikken. Ook worden smartphones groter en daardoor attractiever in gebruik. Zeker als LTE hogere snelheden biedt, zijn smartphones goede vervangers voor desktops of tablets om bepaalde taken uit te voeren.

comscore-total-devices-time-online

Advertenties