Tablet rukt op in Nederlandse huiskamer

8 september 2016

Tablets en SmartphonesDe tablet krijgt steeds meer een plaats in de Nederlandse huiskamer. Dit constateert een onderzoek in opdracht van Samsung. Dit gaat vooral ten koste van de laptop. Ook op de werkvloer worden meer tablets gebruikt.

 

Volgens het onderzoek, onder iets meer dan duizend respondenten, is de tablet tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse huiskamer. Zo geeft meer dan twee derde van de respondenten, 67 procent, aan dat een tablet voor hen een grote behoefte is. Bijna drie op de vier tabletbezitters geeft aan dat zij dagelijks een tablet gebruiken. Ook geeft meer dan de helft, 55 procent, aan eerder een tablet te gebruiken dan bijvoorbeeld een laptop. Eerder constateerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze trend.

Gebruik

De onderzoekers keken ook naar het tabletgebruik. Vooral worden zij gebruikt voor het consumeren van entertainment. Dit geeft ruim de helft, 59 procent, van de respondenten aan. Vooral voor het kijken van series en films. Ten slotte ziet het onderzoek dat de tablet ook op de Nederlandse werkvloer meer ingang vindt. Ruim een op de drie respondenten, 37 procent, denkt daarnaast dat laptops op den duur helemaal door tablets worden vervangen. Vooral in zakelijke omgevingen.

Advertenties