Home > Branchenieuws, Internet, Internet of Things, M2M, Mobiele breedband > Onderzoek: Nederlandse bedrijven krijgen meer interesse in IoT

Onderzoek: Nederlandse bedrijven krijgen meer interesse in IoT

6 september 2016

IoT-Industrial_POSTIMGNederlandse bedrijven zien steeds vaker mogelijkheden voor het gebruik van het Internet of Things (IoT). Dit stelt een recent onderzoek in opdracht van ICT-dienstverlener Sogeti. De industriële sector is het verst met het toepassen van het IoT in de bedrijfsvoering.

 

In Nederland wint het Internet of Things (IoT) steeds meer terrein. Dit is de belangrijkste conclusie van het onderzoek van Pb7 Research in opdracht van Sogeti maar de stand van het IoT binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Volgens het Internet of Things Survey: Nederland 2016 zien bedrijven steeds meer zakelijke mogelijkheden rondom het IoT. Negen van de tien organisaties met 100 of meer medewerkers is op dit momnet in Nederland met het IoT bezig. Deze bedrijven hebben al toepassingen in gebruik, zijn met de implementatie bezig, hebben concrete plannen of nemen het in overweging.

IoTinNL2016

Industrie loopt voorop
De Nederlandse industrie loopt voorop als het om de toepassing van het IoT gaat, aldus het rapport. De detailhandel en de groothandels- en logistieke sector volgen op een tweede en derde plaats. Lokale overheden maken vooralsnog het minst gebruik van IoT-toepassingen.

Advertenties