Onderzoek: Uitrol NFV neemt vanaf 2017 een vlucht

2 september 2016

AAEAAQAAAAAAAAKMAAAAJDE2NGY3NTU3LWEyNjAtNDdlNS05MGRjLTFiNTM4NjQ5ZTcwZQNa een lange periode van onderzoek en twijfel zijn de meeste teleomleveranciers van plan om op korte termijn Network Function Virtualization (NFV) binnen hun netwerken te gaan toepassen. Dit stelt onderzoek van IHS Markit. Vanaf volgend jaar moet de uitrol een vlucht gaan nemen.

Het heeft lang geduurd, maar inmiddels zijn de meeste telecomleveranciers ervan overtuigd dat NFV hen veel voordelen kan brengen als het gaat om het optimaliseren van hun telecomarchitectuur. Dit blijkt uit het recente onderzoek  van de marktspecialisten. Uit het onderzoek komt naar voren dat 100 procent van de respondenten aangeeft dat zij op een gegeven moment NFV zullen implementeren. Een grote meerderheid, 81 procent, verwacht dit al volgend jaar, in 2017, te zullen doen. Daarnaast geeft al 59 procent aan een proeftraject rondom NFV te hebben uitgerold of gaat dit in 2016 nog doen.

582868

Betere diensten
De aanbieders zien vooral veel voordeel op het gebied van automatisering, zoals nieuwe meer agile diensten en inkomsten, operationele efficiency en besparingen op CAPEX. De meeste NFV-projecten zullen worden ingezet voor gevirtualiseerde toepassingen voor grootzakelijke klanten. Vooral wanneer het gaat om de vervanging van bestaande apparatuur op locatie door gevirtualiseerde toepassingen. Dit maakt het voor de telecomoperators mogelijk om meer en betere diensten aan te bieden. NFV zal daarnaast vaak in combinatie met Software Defined Networking (SDN) plaatsvinden. Tot slot signaleren de experts van IHS Markit dat het integreren van NFV in bestaande telecomnentwerken nog als de belangrijkste uitdaging wordt gezien. Dit komt vooral door de het nog huidige gebrek aan de juiste carrier-grade NFV-producten.

Advertenties