ACM: Geen regulering voor zakelijke glasvezelnetwerken

2 september 2016

glasvezelDe Nederlandse markt voor zakelijke glasvezelnetwerken behoeft op dit moment geen regulering vanuit de toezichthouder. Dit maakte telecomtoezichthouder Autoriteit Consument & Markt onlangs bekend.

 

Volgens de telecomtoezichthouder is regulering van dit zakelijke telecommarktsegment niet nodig omdat er voldoende concurrentie is. De huidige aanbieders van zakelijk glasvezelnetwerken hoeven daarom niet te voldoen aan speciale eisen om hun netwerken open te stellen voor derden.

Glasvezeljpg1236866468

Positie KPN
In het onderzoek van de ACM ging het vooral om de positie van KPN, de grootste leverancier van zakelijke glasvezelverbindingen in Nederland. KPN is volgens de ACM wel de grootste speler, maar heeft geen dominante marktpositie. Er zijn voldoende andere bedrijven die ook zakelijke glasvezeldiensten aanbieden en willen investeren in de uitrol van deze netwerken. Daarom ziet de ACM op dit moment geen rol voor zich weggelegd om in te grijpen. Wel blijft de ACM de markt goed in de gaten houden.

Zakelijke glasvezelmarkt in Nederland
De zakelijke glasvezelmarkt in Nederland is nog steeds groeiende. Op dit moment zijn er, volgens de telecomtoezichthouder, 75,000 zakelijke glasvzelaansluitingen. In 2018 zullen dit er ongeveer 90.000 zijn.

Advertenties