Onderzoek: iOS-apps crashen vaker dan Android-apps

30 augustus 2016

1459174736-12124-Apple-Inc-iOS-93-Reportedly-Causing-App-CrashesApps voor iOS crashen in het afgelopen kwartaal vaker dan die voor Android. Dit constateren onderzoekers van Blancco Technology in een recent kwartaalonderzoek naar het crashen van mobiele apps. Vooral heeft dit te maken met de constante software-updates van Apple’s mobiele besturingssysteem.

Mobiele apps op een iOS-device blijken in het tweede kwartaal tot twee keer toe vaker te crashen dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Dit constateren de specialisten van de mobile devicemanagement specialist in hun kwartaalonderzoek Q2 State of Mobile Device Performance & Health Report . In 50 procent van de onderzochte gevallen crashten mobiele apps op een iOS-device, tegenover 23 procent op een Android-device. In het tweede kwartaal van dit jaar steeg de foutmarge van iOS-devices van 25 procent in Q1 naar 68 procent in Q2 2016. Bij Android daalde deze marge juist; van 44 in Q1 2016 naar 35 procent in het afgelopen kwartaal.

Schermafbeelding 2016-08-29 om 09.23.27

Updates voornaamste oorzaak
De experts leggen als voornaamste oorzaak van het toegenomen aantal crashende apps op iOS-devices de constante stroom aan updates van het mobiele besturingssysteem van Apple in de afgelopen maanden. Vooral de snelle gang van iOS 9.3 naar 9.3.1 3 en 9.3.2 speelde daarbij een rol. Eindgebruikers verwachten, zo stelt het rapport, dat bij elke software-update de performance van het OS wordt verbeterd, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Zeker niet wanneer deze elkaar snel opvolgen. Vaak is het beter even te wachten met het installeren van een update. Met iOS kregen eindgebruikers het afgelopen kwartaal vooral te maken met plotseling crashende apps, een achteruitgang van de batterijcapaciteit, WiFi-problemen, headsetproblemen en slecht geluid. Crashende apps zorgden voor 65 procent van de problemen, WiFi 11 procent en headsets 4 procent.

Android beter, maar niet perfect
Android presteerde in Q2 2016 volgens het onderzoek beduidend beter, maar ook niet helemaal perfect. In 23 procent van de problemen met Android betrof het crashende apps. Vooral waren dit de eigen apps van Google, aldus het onderzoek. Vooral Samsung-devices zorgeden daarnaast voor veel storingen van het mobiele OS. Reden voor het lage aantal Android-crashes zijn onder meer een terugvallende verkoop van deze devices en dat eindgebruikers er veel zelf aan doen om hun devices goed te laten functioneren.

Advertenties