Onderzoek: Kwart Nederlanders maakt nooit back-up smartphone

29 augustus 2016

backup-smartphoneEen kwart van de Nederlanders maakt nooit een back-up van zijn of haar smartphone. Dit constateren de marktonderzoekers van Multiscope in opdracht van vergelijkingssite internetvergelijk.nl.

 

Nog niet alle Nederlanders, 23,6 procent van de respondenten geen dit aan, maken een backup van hun smartphone. Dit stellen de marktonderzoekers in het rapport voor de vergelijkingssite. Hiermee worden de gegevens op de smartphone niet veiliggesteld en kunnen bij een calamiteit verloren gaan. De onderzoekers vinden het daarnaast vreemd dat dit percentage Nederlanders dit niet doet, omdat er zoveel eenvoudige mogelijkheden zijn. Waarom zij dat niet doen, wordt echter niet duidelijk.

Mogelijkheden te over
Het goede nieuws is dat natuurlijk driekwart van de Nederlandse eindgebruikers van een smartphone  natuurlijk wel een back-up maakt van zijn of haar toestel. Ongeveer 39,5 procent van de respondenten maakt een back-up in een cloudomgeving. Veder gebruikt 38,1 procent hiervoor een externe harde schijf en 36,1 procent doet de back-up op hun pc, laptop of tablet.

Advertenties