Breedbandaanbieders moeten meer investeren in WiFi-thuisoplossingen

25 augustus 2016

dfc398b3aa264359d94655c07b569b99Breedbandaanbieders moeten hun eindgebruikers beter faciliteren met WiFi-toepassingen voor thuis. Dit stellen onderzoekers van ABI Research in een onderzoek.

 

Eindgebruikers van breedband gebruiken steeds meer devices in hun thuisomgeving. Dit betekent dat hun eigen WiFi-thuisnetwerken het zwaar te verduren hebben. Volgens het onderzoek van de marktspecialisten kunnen breedbandleveranciers hierbij hun eindgebruikers goed van dienst zijn door meer te investeren in WiFi-toepassingen voor thuis en deze aan hun klanten aan te bieden. Hiermee verzekeren zij zich van loyaliteit van hun eindgebruikers en kunnen zij tegelijkertijd onderscheidend zijn op de druk bezette breedbandmarkt. Doen zij dit niet, aldus het rapport, dan kunnen zij een hoge churn verwachten. WiFi-toepassingen voor thuis bieden daarnaast een groot potentieel. De marktonderzoekers verwachten dat de markt voor dit soort toepassingen tegen 2021 meer dan 831 miljoen huishoudens bedraagt.

two-story-eero

Te gebruiken technologie
De marktspecialisten zien vooral WiFi mesh-technologie als de voornaamste technologie die breedbandleveranciers voor dit soort thuistoepassingen kunnen gebruiken. Dit betekent dat het netwerk wordt gegenereerd door meerdere routers binnenshuis. Dit is vooral geschikt voor grotere woningen die op dit moment, op basis van een enkele router, gaten hebben in de WiFi-dekking. Bovendien kunnen hierdoor veel meer devices via het netwerk worden gebruikt. Wel moeten eerst de kosten omlaag. Op dit moment bedraagt een op WiFi-mesh gebaseerde WiFi-toepassing voor thuis tussen de 300 en 500 dollar, aldus de specialisten van ABI Research. Dit kan veel goedkoper als breedbandleveranciers ze gaan aanbieden. Dan zijn al toepassingen mogelijk die gemiddeld 7,95 dollar per maand kosten en vanaf 2 dollar per router kunnen worden uitgebreid.

Toekomstige mogelijkheden
Tot slot signaleren de specialisten dat het niet alleen bij mesh-toepassingen blijft. De WiFi-thuiservaring kan ook worden verbeterd door het beheer hiervan uit te besteden. Inmiddels zijn er al cloudtoepassingen op de markt die ervoor zorgen dat breedbandleveranciers op afstand in staat stellen om thuisnetwerken te installeren, te beheren en problemen op te lossen. Voor eindgebruikers betekent dit dat zij de kosten van een monteur aan huis kunnen beperken en dat hun probleem sneller kan worden opgelost.

Advertenties