OpenSignal: Nederlandse smartphonegebruikers meest online via WiFi

19 augustus 2016

wifimanagement-1749Eindgebruikers in Nederland zijn de drukste eindgebruikers van WiFi-netwerken. Dit stellen de specialisten van OpenSignal in hun laatste onderzoek naar mobiele dekking in de wereld. Ook wat betreft mobiele snelheid doet ons land het goed.

 

Nederlanders zijn de meest verslaafde eindgebruikers van WiFi. Tenminste, als het aan het onderzoek van de mobiele netwerkspecialisten van OpenSignal ligt. Uit hun laatste Global state of Mobile Networks komt naar voren dat Nederlandse smartphonegebruikers graag online gaan via WiFi. Met 70 procent van alle smartphoneverbindingen die via WiFi contact zoeken met het internet, gaat ons land wereldwijd aan kop. Bijna driekwart van de smartphoneverbindingen in ons land met het internet verloopt via WiFi. In 46 van de 95 onderzochte landen spenderen eindgebruikers meer dan de helft van de tijd op het internet met een WiFi-verbinding. In de ranglijst van OpenSignal volgt China met een percentage van 63 procent op de tweede plaats en Nieuw-Zeeland met net 63 procent op de derde plaats. De onderzoekers geven in het rapport aan dat er eigenlijk geen verschil bestaat tussen landen waar wel sterke mobiele breedbandverbindingen zijn en landen waar die niet zijn. WiFi is verder overall de meest gebruikte verbinding, aldus het rapport.

Schermafbeelding 2016-08-17 om 13.18.01

Sterke verspreiding 3G en 4G
De specialisten constateren verder dat 3G- en 4G-verbindingen voor mobiele breedband steeds meer de norm zijn. Van alle onderzochte 95 landen hebben in 93 landen eindgebruikers minimaal  de helft van de tijd de beschikking over een 3G-verbinding of meer. In een meerderheid van landen hadden mobiele eindgebruikers meer dan de helft van de tijd, 75 procent, de beschikking over een 3G-verbinding of meer. De onderzoekers constateren hieruit dat LTE of 4G duidelijk met een opmars bezig is.

Schermafbeelding 2016-08-17 om 12.28.49

Mobiele internetsnelheid
Als het gaat om mobiele internetsnelheid, dan voert Zuid-Korea nog steeds de ranglijst aan. De gemiddelde mobiele snelheid in dit Aziatische land ligt op 41,34 Mbps. Op de tweede plaats komt Singapore met een snelheid van 31,19 Mbps en derde is Hongarije met 26,15 Mbps. Nederland staat op en zevende plek, met gemiddeld 22,68 Mbps, binnen de top tien. De laagste snelheid werd gemeten in Afghanistan, 2,2 Mbps.

Advertenties