ABI Research: Indoor small cell-markt groeit door gebruik unlicensed spectrum

17 augustus 2016

Small-Cells-AL-400pxMobiele operators gaan steeds meer niet-gelicensieerd spectrum gebruiken om de groeiende vraag naar mobiel dataverkeer het hoofd te kunnen bieden. Dit pakt goed uit voor de markt voor vooral indoor small cells.

 

Mobiele operators kunnen de vraag naar mobiel dataverkeer op dit moment maar nauwelijks bijbenen. Zij gaan daarom, zo stellen de marktspecialisten in hun rapport, uit kostenoverwegingen, niet nieuwe spectrumlicenties aan, maar gebruiken steeds vaker niet-gelicensieerd spectrum, zoals LTE-AA en WiFi, om aan deze vraag te voldoen. Vooral nu nieuwe standaarden en toepassingen co-existentie tussen LTE-AA en WiFi, bijvoorbeeld in de kritische 5 GHz-frequentie, mogelijk maken. Deze toepassingen maken het mogelijk om spectrum in de niet-gelicensieerde frequentieruimte eerlijk te delen. Ook standaardiseringorganisaties als het IEEE en de WiFi-Alliance nemen op dit moment hiertoe stappen.

Goede kansen voor indoor small cells
De onderzoekers stellen dat deze ontwikkelingen goede kansen biedt voor de markt voor indoor small cells. Zij verwachten dat de markt voor indoor small cells die zowel LTE-gebaseerde als WiFi-technologie ondersteunen,  de komende vijf jaar jaarlijks met 47 procent zal groeien. Apparatuur met deze toepassingen zal tegen 2021 ongeveer 51 procent van het totaal aantal verkochte small cells omvatten. In totaal zal de mondiale small cell-markt tegen 2021 een omzet noteren van 1.8 miljard dollar.

Advertenties