ACM: Animo voor traditionele vaste lijn daalt flink

16 augustus 2016

vaste_telefonieDe traditionele vaste lijn via koper heeft in Nederland langzaam aan zijn beste tijd gehad. Dit valt op te maken uit de meest recente cijfers van telecomtoezichthouder Autoriteit Consument & Markt in de meest recente Telecommonitor. Alles-in-één bundels zijn zeer populair.

 

De traditionele vaste lijn wordt in Nederland nu echt met uitsterven bedreigd. Uit de meest recente cijfers in de Telecommonitor van de telecomtoezichthouder blijkt dat steeds minder Nederlanders een traditionele vaste lijn via koper hebben. Op dit moment is dit zelfs onder de 1 miljoen aansluitingen gedaald.

Telecommonitor Q1 2016 New

Alles-in-één populairder
Veel eindgebruikers stappen over naar VoIP via een breedbandverbinding. Deze verbindingen worden vaak geleverd in combinatie met een internetabonnement. De toezichthouder constateert dat op dit moment 6,3 miljoen huishoudens in Nederland een Alles-in-één-pakket hebben. In het eerste kwartaal van 2016 steeg het aantal afgenomen bundels met 5 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2015. Quad play steeg zelfs met 11 procent. Inmiddels is 84 van alle vaste telefoonlijnen onderdeel van een bundel, zo stellen de experts van de ACM.

Advertenties