Mobiele SaaS-toepassingen meer gewild

12 augustus 2016

mobile-saas-apps-androidDe groei van het smartphone- en tabletgebruik binnen zakelijke omgevingen doet de vraag naar mobiele Software-as-a-Service (SaaS)-toepassingen toenemen. Dit stellen onderzoekers van Strategy Analytics in een recent rapport.

 

In het rapport Global Corporate Mobile SaaS Forecast 2016-2022 voorspellen de marktspecialisten dat de omzet aan grootzakelijke mobiele SaaS-diensten toeneemt van 4,4 miljard dollar in 2016 naar 7,4 miljard in 2021. Dit betekent een jaarlijkse groei van 11 procent. De omzet in de markt voor bedrijven in het middensegment wordt veel groter verwacht; van 16,5 miljard dollar in 2016 naar 30,5 miljard in 2021. De jaarlijkse groei in dit segment komt op 13,1 procent te liggen. In totaal neemt de omzet van mondiale SaaS-markt toe van 20,9 miljard dollar in 2016 naar 37,9 miljard in 2021. Dit is een jaarlijkse toename van 12,7 procent.

mobile-operators

Redenen groei
De belangrijkste reden voor de groei van zakelijke mobiele SaaS-diensten is in de eerste plaats het toenemende gebruik van smartphones en tablets op de werkvloer. Dit betekent dat eindgebruikers graag goede apps willen gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden. Voor bedrijven is het daarom interessant apps te ontwikkelen en in te zetten die makkelijk mobiel te installeren zijn en goede samenwerkingsmogelijkheden bieden. Hiermee verandert dan ook de manier waarop bedrijven en organisaties gaan werken. Behoefte aan meer flexibiliteit, schaalbaarheid en eenvoudige uitrol zijn andere belangrijke redenen voor organisaties om mobiele SaaS-toepassingen te gebruiken, aldus het rapport.

Advertenties