Prepaid-simkaartgebruik nog hoog in Nederland

9 augustus 2016

SIM-cards-web1Een derde van de Nederlandse mobiele gebruikers heeft een prepaid-simkaart. Dit constateren de experts van Telecompaper in een recent onderzoek op basis van het eerste kwartaal van dit jaar. Vooral zijn dit eindgebruikers van 60 jaar en ouder.

 

Prepaid-simkaartgebruik is nog populair in Nederland. Ongeveer een derde van alle mobiele eindgebruikers, 33 procent, heeft een prepaid-simkaart om mee te bellen, aldus het rapport. Vooral ouderen, in de leeftijdscategorie 60 jaar en ouder, gebruikt deze soort simkaarten. De leeftijdsgroep van tussen de 25 en 40 jaar gebruikt liever een andere oplossing, zoals een sim only of een abonnement. In deze laatste leeftijdscategorie maakt slechts 26 procent gebruik van prepaid. Belangrijkste redenen hiervoor zijn dat zij weinig bellen en een abonnement niet nodig hebben. Ook  geven respondenten in deze leeftijdscategorie financiële redenen voor een toenemend prepaid-gebruik.

Mobiele operators
De onderzoekers keken ook naar het prepaid-gebruik bij de diverse mobiele operators. KPN, Vodafone Nederland en Lebara zijn marktleiders op de Nederlandse prepaid-markt. Deze mobiele operators en MVNO hebben in totaal ieder ruim een miljoen actieve prepaid-aansluitingen. In totaal zijn er in Nederland 6,1 miljoen van dit soort aansluitingen.

Advertenties