Strategy Analytics: IoT nog niet zaligmakend voor bedrijven

8 augustus 2016

industrial_iotHet Internet of Things (IoT) is ondanks alle beloftes nog niet echt zaligmakend voor veel bedrijven. Dit constateren de specialisten van Strategy Analytics in een recent onderzoek. Beveiliging en een duidelijk beeld van kostenbesparingen zijn de grootste problemen.

 

Veel bedrijven verdiepen zich op dit moment in het gebruik van het Internet of Things (IoT) of rollen dit soort toepassingen uit. Ongeveer 70 procent van de onderzochte bedrijven uit het onderzoek van de marktspecialisten ()  geeft aan dat zij op dit moment het IoT op één of andere manier gebruiken. Toch geven zij ook aan dat zij nog flink worstelen met deze nieuwe toepassingen. Zo geeft maar liefst 56 procent van de respondenten aan dat door de komst van het IoT in hun bedrijfsomgeving zij problemen ervaren met de beveiliging van hun IT-voorzieningen. Zij weten vaak niet welke beveiligingsproblemen de komst van het IoT met zich meebrengt. Slechts 13 procent van de respondenten geeft aan dat de komst van het IoT hun beveiliging heeft verbeterd.

Schermafbeelding 2016-08-01 om 09.14.13

Kostenbesparingen onduidelijk
Uit het onderzoek blijkt verder dat veel bedrijven nog worstelen met het inschatten hoe de komst van het IoT hen kosten bespaart. Bijna de helft van de onderzochte bedrijven geeft aan dat zij nog steeds geen gedetailleerde kostenanalyse hebben gemaakt van wat IoT-toepassingen hen nou eigenlijk opleveren. Weten welke kostenbesparingen het IoT oplevert voor een bedrijf of organisatie precies opleveren is juist erg belangrijk, aldus Strategy Analytics.

Andere problemen
Een ander probleem waarmee bedrijven worstelen ten opzichte van het IoT, is de integratie met bestaande legacy-systemen, 44 procent van de respondenten geeft dit aan. Ook het gebruik van de door het IoT verkregen gegevens vormt nog een belangrijk struikelpunt. Veel bedrijven weten nog niet hoe zij hun bedrijf moeten laten profiteren van de grote hoeveelheid gegevens die zij nu verkrijgen. Meer dan 50 procent van de respondenten klaagt erover dat zij teveel data binnen krijgen en niet weten hoe zij die efficiënt moeten analyseren. Daarnaast geeft 4 4procent aan data te analyseren, maar dat zij dit beter kunnen doen. Ten slotte geeft 31 procent van de respondenten aan dat zij door IoT verkregen gegevens helemaal niet bewaren.

Advertenties