Nederlanders shoppen graag mobiel

8 augustus 2016

nieuw-online-shoppen-en-mobiel-met-ideal-betalen-620x412Nederlanders shoppen steeds meer via hun smartphone. Dit stellen de marktonderzoekers van Ruigrok Netpanel in een recent onderzoek. Vooral de Millenial-generatie is hiervoor verantwoordelijk.

 

In het onderzoek naar de digitale ontwikkeling van Nederland, What’s happening online 2016 van de marktonderzoekers blijkt dat online shoppen via de smartphone een hoge vlucht neemt. Hoewel de meeste aankopen nog via een vaste computer of laptop worden gedaan, kiezen steeds meer eindgebruikers voor de smartphone. Vooral zijn dit de zogenoemde ‘Millenials’ of de leeftijdscategorie tussen de 20 en 35 jaar. Van de respondenten in deze leeftijdsgroep gebruikt 44 procent meerdere keren per jaar zijn of haar smartphone om online te winkelen. In 2015 was dit nog 33 procent. De leeftijdscategorie tussen de 20 en 35 jaar blijkt daarnaast ook nog eens de categorie die het meest online winkelt. Van de respondenten geeft 95 procent aan online aankopen te doen. De leeftijdscategorie met de minste online aankopen is die van tussen de 14 en 20 jaar. De marktonderzoekers geven aan dat dit waarschijnlijk komt door het lage bestedingsniveau van deze doelgroep.

ruigrok-netpanel

Overige onderzoeksresultaten
De specialisten keken verder ook nog naar betalingsmethoden en de gevoelens over privacy. Zij constateerden dat op dit moment iDEAL de meest populaire online betaalmethode is. De keuze van online shoppers voor een bepaalde betaalmethode berust vooral op de betrouwbaarheid van de webwinkel en de veiligheid van de betaalmethode. Ouderen blijken het minste vertrouwen te hebben in online winkelen en zijn vaker bezig met veiligheid dan jongeren. Zo geeft vooral de 56+-generatie, of de baybyboomers, aan dat zij grote zorgen hebben over hun online privacy. Meer dan de heft van de respondenten uit deze leeftijdscategorie, 52 procent, geeft aan dat zij bij online winkelen goed nadenken over hun privacy. In 2015 was dit nog 45 procent.

Advertenties