VoLTE wordt gewoon voor mobiele operators

5 augustus 2016

VoLTE-e1450120550807VoLTE wordt binnen afzienbare tijd een standaarddienst voor mobiele operators. Dit stellen de specialisten van 5G Americas in een recente whitepaper. Ook zullen diensten als Video over LTE (ViLTE) en RCS belangrijk gaan worden.

 

Uit het onderzoek The Evolution of 3GPP Communications Services van de belangenorganisatie blijkt dat wereldwijd VoLTE door steeds meer mobiele operators in hun netwerken wordt uitgerold. Op deze manier willen zij de beste diensten aan hun eindgebruikers leveren. De experts verwachten dat in de komende jaren VoLTE net zo stadaard gaat worden als voice dat was voor 2G- en 3G-netwerken.

ViLTE en RCS
De specialisten stellen in de whitepaper dat VoLTE op termijn zal worden uitgebreid met Video over LTE (ViLTE). Uiteindelijk zullen deze twee diensten de backbone gaan vormen van alle IP-communicatie. Mobiele operators kunnen dan betere QoS en door regelgeving verplichte diensten leveren. Veder zal ook Rich Communications services (RCS) veder worden uitgerold. Dit helpt de mobiele operators om messaging-diensten naar een All-IP-netwerk te migreren. In feite is het, aldus het onderzoek, een evolutie van SMS en MMS.

Advertenties