Citrix: Apps en data worden belangrijker om te beveiligen dan devices

5 augustus 2016

wireless-security-picture_e9bf3defe9fdaebb1a622354d799392aZakelijke eindgebruikers moeten meer aandacht gaan besteden aan het beveiligen van gebruikte apps en gegevens dan devices. Dit stellen specialisten van netwerk- en beveiligingsspecialist Citrix in een recent onderzoek.

 

Uit het onderzoek van de specialisten onder zakelijke eindgebruikers van Citrix-systemen blijkt dat bedrijven zich steeds meer richten op het beveiligen van apps en data in plaats van endpoints, zoals mobiele devices. Meer dan de helft van de respondenten stellen dat zij hun beveiliging anders willen inrichten door onder meer door de sterke toename van ransomware,doelgerichte malware en phishing-aanvallen. Van de respondenten geeft 48 procent aan dat zij de aandacht van hun beveiliging verleggen van devices naar apps en de data die deze apps genereren. Voor hen is dit het allerbelangrijkste om hun zakelijke processen overal en altijd te kunnen garanderen. Dit in tegenstelling tot fysieke devices. Deze kunnen worden afgestoten of zelfs worden weggegooid.

application-security-four-key-steps-showcase_image-10-a-7778

Verandering digitaal proces
De verschuiving van de aandacht naar apps en daat komt ook doordat het hele digitale proces voor bedrijven aan verandering onderhevig is. Door de komst van clouddiensten, het Internet of Things (IoT) worden bedrijven wel gedwongen om hun beveiligingsaandacht te verleggen van het beveiligen van ieder device naar het beveiligen van gevoelige apps en data. Uit een onderzoek dat de marktspecialisten van Forrester ook onlangs uitvoerden blijkt dat 65 procent van de respondenten de beveiliging van hun app-omgevingen en –diensten wil verbeteren. Daarnaast geeft 47 procent nog eens aan dat in de komende 12 maanden de beveiliging van zijn IoT-toepassingen wil opschroeven. Wel geeft 30 procent hierbij aan problemen te hebben met privacy.

Voordelen
Tot slot constateren de experts van Citrix in het onderzoek dat en verandering van devicebeveiliging naar app- en databeveiliging bedrijven ook bepaalde voordelen kan bieden. Op deze manier kunnen zij beter en sneller voldoen aan compliance-regelgeving. Ook kunnen zij zo zich meer op nieuwe technologie gaan richten om de productiviteit van hun medewerkers te verbeteren en gevoelige bedrijfsinformatie aan minder risico’s bloot te stellen.

Advertenties