Investeringen small cell backhaul essentieel voor landelijke gebieden

25 juli 2016

NEC---iPASOLINK-EX-E-band-backhaul-small-cellInvesteringen in small cell backhaul zijn essentieel voor de toekomst van internettoegang in landelijke gebieden. Di stellen de experts van ABI Research in een recent onderzoek. Deze investeringen zijn nodig om ervoor te zorgen dat deze gebieden niet nog veder achterblijven bij de ontwikkelingen in stedelijke omgevingen.

 

Internettoegang in afgelegen gebieden is nog een groot probleem. Deze gebieden blijven achteraan lopen als het gaat om toegang tot de nieuwste internettechnologie, bijvoorbeeld de ontwikkelingen rondom 5G. Hierdoor lopen deze gebieden steeds achter en wordt de ‘digital divide’ met de stedelijke, ontwikkelde wereld steeds groter. Volgens de experts van de marktonderzoeker is het daarom noodzakelijk dat blijvend wordt geïnvesteerd in backhaul-toepassingen voor internettoegang via small cells.

Small cell backhaul
In het onderzoek geven de experts aan dat het met investeringen in small cell backhaul voor rurale toepassingen de komende vier jaar nog wel goed zit. Zij verwachten dat wereldwijd het aantal small cell backhaul-verbindingen tot 2020 met 220.000 groeit. De omzet uit deze apparatuur bedraagt dan ongeveer 300 miljoen dollar. Toch zijn zij bezorgd dat de uitgaven aan small cells voor deze toepassingen na 2020 zullen afnemen. Volgens de specialisten zou dat niet goed zijn. Small cells zijn goedkoop, kunnen verschillende soorten eindgebruikers aantrekken en verkleinen het digital divide in de wereld. Zij leveren daarnaast voldoende capaciteit tegen lagere kosten en zijn kleiner van omvang en zo gemakkelijker uit te rollen.

Technische afwegingen
Naast economische afwegingen, keken de onderzoekers ook nog naar een aantal technische aspecten. Zij komen bijvoorbeeld tot de conclusie dat small cell backhaul-systemen voor landelijke toepassing het beste sub-6 GHz-toepassingen kunnen worden gebruikt. Vooral in zeer afgelegen gebieden en gebieden met moeilijke weersomstandigheden. Satellietsystemen zien zij verder als goede alternatieven, maar die zijn wel weer aan bepaalde omstandigheden gebonden. Bovendien zijn deze diensten niet gratis en hebben een grote vertraging. Daarom verwachten de experts dat de sub-6-GHz-verbindingen het meest interessant gaan worden. Tegen 2020 zal 46 procent van het aantal small cell-verbindingen voor backhaul in rurale gebieden hieruit bestaan.

Advertenties