Canalys: Toename van aantal mobiel verbonden smart watches

22 juli 2016

apple-watch712111Smart watches gaan in toenemende mate over een geïntegreerde mobiele verbinding beschikken. Tussen dit jaar en 2020 groeit het aantal van deze cellular smart watches flink, aldus de onderzoekers van Canalys.

 

Uit het rapport van de marktspecialisten komt naar voren dat er dit jaar 7,5 miljoen smart watches met een mobiele verbinding, en dus een simkaart, over de toonbank staan. Tegen 2020 zijn dit er53,6 miljoen. De experts stelen dat in de komende vijf jaar de verkop van dit soort devices toeneemt met jaarlijks 63 procent. De groei komt vooral door de capaciteiten die de phase 2 eSIM gaat bieden. Hierdoor kunnen steeds meer onafhankelijke fabrikanten hun smart watches uitrusten met mobiele verbindingen. Daarnaast komt de groei doordat eindgebruikers binnenkort steeds eenvoudiger hun mobiele aanbieder kunnen kiezen. Bijvoorbeeld kunnen zij maandelijks wisselen en geen abonnement afnemen, maar alleen maandelijks betalen. Ook de komst van LTE en GPS/GNSS naar smart watches zal de verkoop van mobiel verbonden devices doen toenemen.

Cellular smart watch forecast
Toekomst
De experts stellen verder dat na een vol jaar van de aanwezigheid van mobiel verbonden smart watches, de technologie de meeste impact zal hebben op de verkopen. Wanneer nog sensors voor gezondheids- en fitnesstoepassingen worden toegevoegd, neemt de verkoop van mobiel verbonden smart watches verder toe. De experts verwachten de komende jaren veel van de nieuwe Apple Watch en van de devices van Samsung en LG.

Advertenties