Reuters: Vodafone en Liberty Global komen EC tegemoet

21 juli 2016

ziggo-en-vodafone-fuseren1Vodafone Group en Liberty Global hebben concessies gedaan aan de Europese Commissie om groen licht te krijgen voor de voorgenomen joint venture tussen Vodafone Nederland en kabelaanbieder Ziggo. Dit stelt Reuters.

Uit de inlichtingen van Reuters komt naar voren dat de moederbedrijven van de Nederlandse joint-venture kandidaten vorige week concessies hebben ingediend bij de EC op het eerste plan uit februari dit jaar. In de plannen van bedei bedrijven betaalt Vodafone Group 1 miljard euro aan contanten aan Liberty Global. In ruil hiervoor kunnen Vodafone Nederland en Ziggo een joint venture aangaan. Deze transactie moest eerst nog door de EC worden aangekondigd.

Concessies en uitspraak
De reporters verwachten dat in de voorgestelde concessies beide bedrijven bepaalde belangen verkopen om zo aan te tonen dat zij geen monopolie vormen op de markt binnen de EU. Verwacht wordt dat de EC op 3 augustus uitspraak zal doen. Intussen hebben beide bedrijven Jeroen Hoencamp tot toekomstig CEO van de joint venture benoemd. Hij leidt nu Vodafone UK.

Advertenties