EC: Vaste breedbandsnelheid moet echt naar 100 Mbps

20 juli 2016

europe-broadband-internetDe Europese Commissie is wil vastleggen dat Europese huishoudens straks echt over een downloadsnelheid van 100 Mbps kunnen beschikken. Dit stellen reporters van de Financial Times op grond van gelekte stukken.

 

Volgens de reporters moeten huishoudens in de Europese Unie snel over een minimale downloadsnelheid van 100 Mbps beschikken. Dit baseren zij op uitgelekte plannen van de Europese Commissie (EC) over een totale herstructurering van de teleconregulering. Daarnaast moeten bedrijven en scholen over een minimale snelheid van 1 Gbps kunnen beschikken.

Financiering

De FT stelt verder dat  het Europese project rondom vaste breedband in totaal 155 miljard euro gaat kosten. Hoeveel de EC precies wil steken in dit project is niet bekend, maar dat er een publieke bijdrage komt, staat volgens de FT vast. Dit betekent dat er ook geld moet worden opgehaald bij private partijen. De EC zou hiervoor van plan zijn bepaalde incentives in het leven te roepen die private investeringen in vaste netwerken en –breedband mogelijk moeten maken. De plannen zouden in september bekend worden.

Advertenties