Bedrijven investeren meer in mobiele applicaties

15 juli 2016

Mobile-Apps-for-Small-BusinessBedrijven investeren wereldwijd meer in het gebruik van mobiele apps om de productiviteit van hun medewerkers veder te vergroten. Dit stellen de marktspecialisten van ABI Research in een recent onderzoek. Mobiliteitsbeheer alleen is voor bedrijven niet alleen meer afdoende.

 

Uit het onderzoek van de marktspecialisten blijkt dat werknemers in bedrijven steeds vaker mobiele apparatuur, al dan niet van henzelf, op de werkvloer gebruiken. Aan het einde van dit jaar, zo verwacht ABI Research, zijn er wereldwijd 875 miljoen werknemers een mobiel device dat zij zakelijk gebruiken. Tegen 2021 zal dit maar liefst ruim 1 miljard zijn. Bedrijven moeten daarom en gaan dan ook steeds meer investeren in hun mobiele toepassingen en diensten op de werkvloer. In 2016 geven e hieraan ongeveer 350 miljard dollar aan uit mobiele apps en diensten die het hun werknemers handiger moeten maken op de werkvloer. Tegen 2021 is dit toegenomen tot bijna 430 miljard dollar.

Meest groeiende diensten
De specialisten constateren verder dat mobiele zakelijke toepassingen voor werknemers en mobile device management de snelstgroeiende sectoren zijn als het gaat om mobiele zakelijke apps. Dit betekent, aldus ABI Research, dat bedrijven veder dan traditionele MDM-diensten moeten kijken om de wildgroei van mobiele toepassingen op de werkvloer in de and te kunnen houden. Daarom moeten zij meer gaan investeren in toepassingen en software die helpen bij het verbeteren van de business en bedrijven een voorsprong op de concurrentie bieden.

Advertenties