Onderzoek: Omzet VoLTE-markt stijgt in snel tempo

12 juli 2016

37930_1_iphone_could_support_t_mobile_volte_but_may_not_get_supportDe mondiale omzet aan VoLTE-diensten stijgt de komende zes jaar in een zeer snel tempo. Dit constateren marktonderzoekers van Allied Market Research in een onderzoek naar de ontwikkeling van dit marktsegment. De markt in Azië –Pacific neemt hierbij de leiding.

 

Uit het onderzoek van de marktexperts blijkt dat de komende zes jaar, tussen 2016 en 2022, de omzet uit de mondiale VoLTE-markt  jaarlijks met 50,1 procent groeit naar een totaal van 34,8 miljard dollar in 2022. Over de hele wereld investeren mobiele operators flink in de uitrol van de benodigde infrastructuur, zoals in LTE- en IMS-platforms. Daarnaast proberen ook de leveranciers van de benodigde infrastructuur voor VoLTE flink te investeren in nieuwe productinnovatie en in samenwerkingsverbanden om hun marktaandeel te vergroten.

Groeiende VoLTE-technologieën
Uit het onderzoek blijkt verder dat er twee technologieën voor VoLTE zijn die veel succes boeken. Circuit-Switches Fall Back (CSFB)-VoLTE-technologie is volgens de experts de belangrijkste VoLTE-technologie voor de komende jaren. Deze technologie is wereldwijd sterk geaccepteerd als de meest gebruikte eindtechnologie voor het aanbieden van spraakdiensten via LTE. Hoewel deze technologie bepaalde aanpassingen nodig heeft in de hardware van de infrastructuur en veel datatransmissie-elementen gebruikt, blijft het de meest goedkope oplossing voor het bieden van telefonie via LTE. Voice over LTE Via Generic Access Network (VOLGA)-technologie is echter de snelst groeiende LTE-technologie. Voor operators die snel VoLTE willen uitrollen, is dit de meest snelle technologie en biedt de meeste zekerheid op de langere termijn, aldus het onderzoek.

Regio’s
Vanzelfsprekend keken de specialisten ook naar de ontwikkelingen in de afzonderlijke wereldregio’s. In de periode 2016-2022 is Azië –Pacific de grootse markt voor VoLTE. Dit komt doordat in deze regio al in een vroeg stadium deze dienst is gelanceerd en dat in deze regio ook snel, in de ontwikkelde markten als Zuid-Korea en Japan, de eerste mobiele devices voor VoLTE beschikbaar waren. In de komende zes jaar verwachten de experts dat ook in de opkomende markten in deze regio meer VoLTE-abonnees komen. Tot slot genereerde de regio Azië -Pacific in 2015 ook de hoogste omzet, gevolgd door Noord-Amerika.

Advertenties