Omzet mobiele video stijgt maar door

8 juli 2016

35704_mobile videoDe wereldwijde omzet uit mobiele video blijft maar toenemen, zo stellen de marktonderzoekers van Strategy Analytics. Vooral mobiele advertenties jagen de consumptie flink op.

 

Volgens het recente onderzoek van de experts groeit de markt voor mobiele video de komende jaren flink. Tegen 2021 verwachten zij dat de totale omzet in dit segment een bedrag vertegenwoordig van 25 miljard dollar. Ook zal het aantal eindgebruikers van mobiele video de komende jaren flink toenemen, geven de specialisten verder aan. Eind 2022 zijn er volgens hen wereldwijd 2 miljard eindgebruikers, het dubbele van nu. Deze 2 miljard eindgebruikers vertegenwoordigen dan ongeveer 36 procent van alle mondiale mobiele eindgebruikers.

238295

Advertenties belangrijkste aanjager

De belangrijkste aanjager van de groei van mobiele video is, aldus het onderzoek, dat adverteerders in toenemende mate video gebruiken om mobiele eindgebruikers te benaderen. Zij werken steeds meer met gesponsorde videocontent om deze eindgebruikers te bereiken. Tussen 2016 en 2021 stijgen de uitgaven van adverteerders aan mobiele video met 28 procent. Ook sociale platforms als Facebook, Twitter, WeChat en anderen kijken vaker naar mobiele video om hun eindgebruikers te bereiken en met hen interactie aan te gaan. Zij gebruiken mobiele video, aldus de onderzoekers, vooral als middel om klanten te blijven binden. Strategy Analytics verwacht wel dat deze sociale platforms op den duur mobiele video te gelde willen maken.

Nog veel groei mogelijk
De experts constateren tot slot dat adverteerders nog heel veel uit mobiele video kunnen halen en hun omzet daaruit kunnen vergroten. In hun ogen lopen de uitgaven van mobiele adverteerders aan mobiele video nog eg achter bij de consumptie. Daarom hebben ze op dit gebied nog wel een inhaalslag te maken. Vooral omdat zich nieuwe mobiele videotechnieken aandienen, zoals streaming platforms als Periscope en Facebook Live. Deze diensten willen eerst een gebruikerspubliek opbouwen in plaats van dat zij er meteen omzet uit halen.

Advertenties