Onderzoek: Mondiale IoT-markt miljarden waard

6 juli 2016

IoT1De mondiale markt voor Internet of Things (IoT) is vanaf dit jaar miljarden dollars waard en geen biljarden. Dit stellen de marktonderzoekers van Strategy Analytics in een onderzoek. Wel groeit het percentage van uitgaven aan het IoT binnen de totale IT-uitgaven. Verder groeit in China de markt voor IoT- of M2M-toepassingen flink.

Het Internet of Things is hot. De marktspecialisten verwachten in hun onderzoek dat de mondiale uitgaven aan toepassingen voor het Internet of Things (IoT)e eerder miljarden dan biljarden dollars waard is en zal zijn. In 2016 zal de wereldwijde markt voor het IoT een totale waarde hebben van 150 miljard dollar. Dit groeit naar een omvang van rond de 550 miljard in 2025.

Percentage van IT-uitgaven
Volgens de experts is het onhoudbaar om de mondiale IoT-markt op een waarde van biljarden dollars te schatten. Dit omdat de hele IT-markt tegen 2025 zelf een totale omvang van rond de 3,5 biljoen dollar zal hebben. Hierdoor wordt het erg lastig om de mondiale IoT- en M2M-markt ook in de biljoenen dollars te schatten. De specialisten constateren wel weer dat het percentage van IoT-uitgaven de komende jaren groter wordt binnen het totaal aantal uitgaven aan IT. Tegen 2025 maken de uitgaven aan IoT ongeveer 11 procent uit van de totale mondiale IT-uitgaven.

M2M in China groeit flink
Uit een ander onderzoek, van de onderzoeksafdeling GSMA Intelligence van de mondiale teecombrancheorganisatie GSMA en het Chinese staatsonderzoeksinstituut , The China Academy of Information and Communications Technology (CAICT) blijkt dat het aantal M2M-verbindingen in China de komende vier jaar explosief stijgt naar 1 miljard verbindingen. Op dit moment zijn er in China nog 100 miljoen draadloze M2M-verbindingen. Dit aantal groeit door naar 350 miljoen in 2020, maar deze worden aangevuld met 730 miljoen verbindingen via LPWA-netwerken. Deze netwerken zijn speciaal ontworpen voor M2M-verbindingen die lage datastromen gebruiken, langer batterijgebruik mogelijk maken en voor langere tijd autonoom en zonder onderoud kunnen werken. Dit maakt deze netwerken uitermate geschikt voor gebruik in afgelegen gebieden. Hiervan zijn er natuurlijk veel in China. De onderzoekers verwachten tot slot dat tegen 2025 ongeveer 50 procent van alle 28 miljard mondiale met het internet verbonden devices geschikt zijn om met LPWA-netwerken contact te leggen.

Schermafbeelding 2016-07-05 om 09.12.04

Advertenties