3GPP komt met tijdspad voor uitrol 5G-standaarden

30 juni 2016

5G-2-e1450953934722-770x285De organisatie voor telecomstandaarden 3GPP heeft een tijdspad vastgesteld voor de uitrol van nieuwe standaarden voor 5G. Over twee jaar moet dit de eerste set echte 5G-standaarden opleveren.

 

De mondiale organisatie voor telecomstandaarden presenteerde onlangs een update van zijn plan voor de uitrol van specifieke standaarden voor de nieuwste mobiele technologie, 5G. In een periode van twee jaar moeten specifieke standaarden worden uitgerold die ervoor moeten zorgen dat wereldwijd 5G aan dezelfde vereisten voldoet. De deadline hiervoor is gesteld op juni 2018. Gedurende het tijdspad zullen er geregeld checks plaatsvinden, vooral in maart 2017, die ervoor moeten zorgen dat het hele standaardiseringsproces op tijd verloopt.

5g_timeline

Focus op New Radio

De focus bij de ontwikkeling van 3GPP Release 15 komt te liggen op New radio (NR). Deze focus, onder meer voor bepaalde toepassingen van LTE, moeten gebruikerscases ontwikkelen. Deze gebruikerscases zijn onder meer Enhanched Mobile Broadband (eMBB) en Low Latency en High Reliability. Dit om Ultra-Reliable en Low Latency Communications (URLCC)-gebruikstoepassingen mogelijk te maken. Daarnaast focussen de ontwikkelingen zich op frequenties van onder de 6 GHz en boven de  6 GHZ.

Advertenties