Home > Branchenieuws, Consumenten, Mobiele diensten, Mobiele markt, Onderzoek, Smartphones, Social media, Tablets > GfK: Bereikbaarheid voor Nederlanders minder belangrijk

GfK: Bereikbaarheid voor Nederlanders minder belangrijk

29 juni 2016

14692_telefonie-twee-meisjes-met-smartphonesAltijd bereikbaar zijn is voor Nederlanders minder belangrijk dan personen in andere landen. Dit blijkt uit recent onderzoek van de marktonderzoekers van GfK. Het percentage Nederlanders dat het belangrijk vindt om altijd en overal bereikbaar te zijn, wijkt behoorlijk af van het internationale gemiddelde.

 

Uit het onderzoek van de marktspecialisten onder 27.000 respondenten in 22 landen blijkt dat altijd bereikbaar zijn in Nederland niet hoog scoort. In Nederland vindt 22 procent van de respondenten het heel belangrijk om altijd bereikbaar te zijn. Eveneens 22 procent vindt dit echter onbelangrijk. Nederlanders wijken hiermee flink af van het internationale gemiddelde. Het gemiddelde dat bereikbaarheid erg belangrijk vindt, ligt, volgens de onderzoekers op 42 procent. Slechts 11 procent vindt bereikbaarheid niet belangrijk.

Schermafbeelding 2016-06-28 om 09.19.19

Verschillen Nederland
Wanneer meer naar de Nederlandse cijfers wordt gekeken, blijkt er volgens GfK weinig verschil te bestaan tussen mannen en vrouwen. Bij de mannen vindt 22 procent het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn, evenals het percentage dat dit onbelangrijk vindt. Bij vrouwen is dat 21 procent wel belangrijk versus 23 procent onbelangrijk. Tussen leeftijdsgroepen bestaan er grotere verschillen. Niet verrassend vinden vooral jongeren het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn, terwijl dat voor de leeftijdscategorieën vanaf 40 jaar niet geldt.

Schermafbeelding 2016-06-28 om 09.19.02

Internationale cijfers
Het hoogste percentage respondenten dat het belangrijk vindt om altijd bereikbaar te zijn, signaleert het onderzoek in Rusland en China. Het gemiddelde percentage ligt in deze landen op 56 procent, meer dan de helft. Turkije volgt met 53 procent. Naast in Nederland, vinden ook respondenten in Duitsland, Zweden en Canada, totale bereikbaarheid minder belangrijk

Advertenties