Home > Branchenieuws > Onderzoek: Implementatie VoLTE groeit flink

Onderzoek: Implementatie VoLTE groeit flink

28 juni 2016

VoLTE-e1450120550807De uitrol van Voice-over-LTE (VoLTE) groeit wereldwijd snel. Dit constateren de marktexperts van IHS-Infonetics in een recent onderzoek. Voor een soepelere verdere uitrol moeten operators nog wel een aantal zaken overwinnen.

 

VoLTE krijgt wereldwijd steeds meer voet aan de grond. Volgens het onderzoek van de marktspecialisten zijn er nu wereldwijd 63 commerciële VoLTE-netwerken actief. In de eerste zes maanden van dit jaar groeide het aantal nieuwe VoLTE-netwerken met 23. Deze komen bovenop de 40 netwerken die al aan het eind van 2015 actief waren. Het aantal mondiale eindgebruikers van VoLTE-diensten lag in december 2015 op 185 miljoen. Dit jaar groeit dit, aldus het onderzoek, door naar een totaal van 310 miljoen eindgebruikers.

IHS-Infonetics-580243

Uitdagingen voor telco’s
De experts van IHS-Infonetics stellen dat eigenlijk bestaande eindgebruikers van mobiele operators de uitrol van VoLTE stimuleren. In principe gaan zij allemaal van VoLTE gebruikmaken waneer zij upgraden naar een voor deze dienst geschikte smartphone. Zij maken van deze dienst geen gebruik zonder een dergelijk device. Daarom wordt in veel markten VoLTe eerder als een device aan de man gebracht, dan als een dienst. Mobiele operators die VoLTE uitrollen moeten nog wel rekening houden met een aantal zaken. Zo moeten zij hun LTE-capaciteit versterken en hun IMS-infrastructuur om VoLTE goed te kunnen ondersteunen.

Toekomstige voorspellingen
Tegen 2020 zullen er tegen de 1 miljard eindgebruikers van VoLTE zijn. De meeste eindgebruikers zijn te vinden in Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Verder gaan de specialisten ervan uit dat in 2020 de omzet uit VoLTE-diensten op een bedrag van 6,3 miljard komt de liggen. Meer dan de helft van deze omzet moet uit Noord-Amerika komen. Het aantal eindgebruikers in de regio Azie -Pacific zal drie keer hoger liggen dan in de regio Noord-Amerika, maar de omzet zal 13 procent lager zijn. Tot slot zien de experts dat VolTE Roaming de belangrijkste dienst zal worden die de komende jaren tot ontwikkeling wordt gebracht.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws