ABI Research: Specialistische mobiele devices worden steeds belangrijker

28 juni 2016

n4cer-in-the-rain N4 photoUit onderzoek van ABI Research blijkt dat de markt voor specialistische mobiele devices voor gebruik in moeilijke omstandigheden een goede ontwikkeling kent. Wel moeten IT-afdelingen en de eindgebruikersgroepen van deze devices binnen bedrijven beter de plannen op elkaar afstemmen voor optimaal gebruik.

 

Uit het onderzoek komt naar voren dat de markt van specialistische smartphones en tablets voor gebruik in moeilijke omstandigheden den komende vijf jaar flink in de lift zit. Tegen 2021 gaan er een miljoen van dit soort mobiele devices over de toonbank. Dit zijn vooral specialistische smartphones, maar specialistische heavy duty tablets hebben de grootste jaarlijkse groei met 34 procent tussen 2016 en 2021. Dit soort devices worden, aldus de onderzoekers, zodanig uitgerust dat zij in strenge atmosferische omstandigheden kunnen opereren, vooral binnen de bosbouw en landbouw. Ook binnen de voedselindustrie of de chemische sector worden dit soort devices veel gebruikt. Met deze devices kunnen eindgebruikers in alle omstandigheden veilig werken.

Samenwerking afdelingen binnen bedrijven
Wel stellen de experts van ABI Research dat voor een goed gebruik van deze speciale mobiele devices binnen bedrijfsomgevingen aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo is het belangrijk dat IT-afdelingen en de afdelingen van de eindgebruikers van deze toestellen goed samenwerken. Zo kunnen deze speciale mobiele devices optimaal worden gebruikt en werken werknemers veilig.

Leveranciers
Tot slot keken de specialisten nog naar leveranciers van speciale mobiele devices. De belangrijkste zijn niet echt de traditionele leveranciers van mobiele devices. De topspelers op dit moment zijn onder meer Aegex Technologies, Bartec Pixavi en Extronics. Bijzonder is dat Apple devices niet binnen de range van dit soort devices vallen. We zijn er een paar partijen die iPhones of iPads geschikt maken voor werken in zeer moeilijke omstandigheden, maar deze zijn niet gecertificeerd als explosiebestendig of voldoen niet aan lokale en technische vereisten.

Advertenties