2016: Mobiele gelddiensten doorbreken plafond

22 juni 2016

1.8477323Dit jaar gaat het aantal eindgebruikers dat mobiele gelddiensten het plafond va 1 miljard eindgebruikers doorbreken. Dit stellen de marktexperts van Srategy Analytics in een recent rapport.

 

 

In hun onderzoek geven de experts aan dat aan het einde van dit jaar, 2016, meer dan 1 miljard eindgebruikers mobiele gelddiensten gebruiken. Dit is ongeveer 20 procent van alle unieke mobiele eindgebruikers. Dit geld ook voor het aantal mobiele transacties. In de periode 2016-2020 stijgen het aantal mobiele transacties van een omzet van 200 miljoen dollar in 2016 naar 571 miljoen dollar in 2020.

Ontwikkeling
De belangrijkste drijfveer voor mobiele gelddiensten zijn, aldus Strategy Analytics, de basisvraag voor financiële diensten in opkomende markten. Daarnaast zorgt de volwassenheid van bestaande mobiele gelddiensten ook voor meer vraag. Verder zien de experts nog de groeiende integratie van mobiele betaaldiensten in sociale netwerkplatformen. In het bijzonder noemen de specialisten hierbij de platformen WeChat, BBM Money en Facebook. Daarnaast ontwikkelt de mobiele geldsector zich ook verder dan de huidige gebruiksmogelijkheden. Steeds meer richten de toepassingen op betalingen van persoon tot persoon of mogelijkheden om mobiel bedragen op te hogen. Hierdoor worden ook weer andere toepassingen mogelijk, zo stellen de onderzoekers, als het betalen van nutsdiensten, salarisuitbetalingen, betalingen tussen handelslieden en internationale transacties. In de nabije toekomst gaat het mobiele systeem zich dan ook verder ontwikkelen, niet alleen in het volume van mobiele transacties per eindgebruiker, maar in het totaal. Opkomende markten blijven hiervoor het meest interessant. Strategy Analytics verwacht dat 75 procent van de eindgebruikers van mobiele gelddiensten straks uit regio’s als Azië –Pacific, het Midden-Oosten en Afrika komt.

Advertenties