Markt voor outdoor small cells komende jaren gunstig

16 juni 2016

Small-CellHet gaat de komende vier jaar goed met de ontwikkeling van de markt voor outdoor small cells. Dit constateren de marktonderzoekers van IHS Infonetics in een recent onderzoek. Vanaf volgens jaar gaat het hard met de groei.

 

Small cells worden populairder bij mobiele operators. Dit heeft gevolgen voor de ontwikkeling van de mondiale  markt voor outdoor small cells. In het onderzoek constateerden de marktexperts dat in heel 2015 de markt voor outdoor small cell backhaul-apparatuur groeide tot een omzet van 117 miljoen. In 2020 bedraagt deze omzet 2,2 miljard dollar of een jaarlijkse groei van maar liefst 80 procent. In 2015 waren er in totaal 42.600 outdoor small cells in de wereld uitgerold. In 2020 zijn dit er 878.000.  De voornaamste groei van de uitrol zal in de loop van volgens jaar, 2017, plaatsvinden, zo stelt het onderzoek. Deze uitrol loopt dan door tot 2020.

 

Schermafbeelding 2016-06-15 om 11.22.29

Verbetering bestaande mobiele macrocell-netwerken
Belangrijkste reden voor de groei van het aantal outdoor small cells is dat mobiele operators hun verzadigde macrocell-netwerken moeten verbeteren om een betere mobiele breedbandervaring te kunnen leveren. Hiervoor is meer capaciteit nodig die het beste kan worden opgevangen door de uitrol compacte weinig energieverslindende nodes uit te rollen. Op dit moment testen zij verschillende technologieën die dit het beste kunnen leveren in dichte stedelijke omgevingen. Nu zij steeds meer een keuze maken, betekent het ook dat de uitrol daadwerkelijk start, aldus de specialisten. Ook buiten steden, in landelijke omgevingen, worden small cells steeds meer uitgerold om mobiele breedband beschikbaar te maken.

Advertenties