GSA: LTE absoluut snelstgroeiende mobiele technologie op dit moment

16 juni 2016

7140_ck77nram_o-600x477Wereldwijd groeit het aantal LTE-aansluitingen spectaculair, zo stelt branchevertegenwoordiger Global mobile Suppliers Association (GSA) in een recent rapport. Dit gaat helemaal door tot 2020.

LTE is hot en steeds meer mobiele eindgebruikers kiezen voor een LTE-abonnement. Dit blijkt uit het onderzoek van de branchevertegenwoordiger naar de mondiale ontwikkeling van het aantal LTE-abonnementen. Begin dit jaar overschreed het mondiale aantal LTE-abonnementen de 1 miljard of 1,7 miljoen nieuwe LTE-abonnementen per dag. Aan het eind van dit jaar verwacht de brancheorganisatie dat dit aantal is toegenomen naar 1,5 miljard aansluitingen. In het eerste kwartaal van dit jaar lag het aantal aansluitingen al op 2 miljoen per dag. LTE verbindt nu al 1 op de zes mobiele eindgebruikers wereldwijd of 17,4 procent van het totaal aantal mobiele aansluitingen.

GSA-LTE-2020-growth

Toekomstige ontwikkeling
Voor de komende vier jaar, tot 2020, verwacht de GSA dat het aantal LTE-abonnementen alleen nog maar gaat toenemen. Eind 2020 zijn er 3,8 miljard mobiele LTE-aansluitingen. Eind 2019 zal het aantal aansluitingen al de drie miljard zijn gepasseerd. De meeste LTE-abonnementen zijn aanwezig in Azië. Meer dan 50 procent, meer dan 700 miljoen mensen, van de mobiele eindgebruikers beschikt daar nu al over de snelle mobiele technologie. China voegde zelfs bijna 100 miljoen nieuwe LTE-abonnees door tot een half miljard eindgebruikers. De Verenigde Staten en Europa volgen met respectievelijk een aandeel op de markt van 19,6 en 14 procent.

 

GSA-LTE-regions-

Advertenties