IHS: Aantal connected devices groeit snel

15 juni 2016

ATT-CES-Devices-LTEHet mondiale aantal met het internet verbonden devices neemt snel toe. Dit is de conclusie van de marktonderzoekers van IHS. Dit heeft weer gevolgen voor alle ondersteunende diensten.

 

Uit de jaarlijkse Connected Device Market Monitor van de marktspecialisten over 2015 blijkt dat eind vorig jaar er wereldwijd ongeveer 8 miljard met het internet verbonden devices in omloop zijn. Het gaat hierbij om smartphones, tablets, Pc’s, televisies, set top boxen en audioapparatuur. De onderzoekers stellen dat per huishouden dit neer komt op gemiddeld vier met het internet verbonden devices. De enorme groei van het aantal connceted devices heeft, aldus IHS, gevolgen voor het hele omliggende ecosysteem, zoals voor de mediaproductie, de breedbandinfrastructuur, netwerkbeheer en het beheer van het netwerkverkeer. Ook heeft dit gevolgen voor de mediaconsumptie van eindgebruikers, zo stellen de onderzoekers.

conn_devices_in_2016

Smartphones meest verbonden
Uit het onderzoek blijkt dat de meeste met het internet verbonden devices smartphones zijn. Het aantal smartphones groeide in 2015, vergeleken met een jaar eerder, met een half miljard devices. Andere categorieën devices die sterk groeien, zijn tablets en OTT set-top boxes. Maar, zo stelt IHS, deze devices lopen nog sterk achter bij de toename van het aantal smartphones. Over vier jaar al dit gat alleen nog maar zijn toegenomen, zo voorspelt het onderzoek. Op dit moment staan er 6 smartphone tegenover 1 tablet. Tegen 2020 komt op 10 tegen 1 te liggen.

Advertenties