Gartner: Fabrikanten mobiele devices moeten nieuwe technologieën omarmen

15 juni 2016

lenovo-k4-note-ant-vr-kit_0Fabrikanten van mobiele devices, vooral smartphones, moeten snel nieuwe technologieën gaan omarmen. De marktonderzoekers komen met een tiental technologieën die dit  en komend jaar erg belangrijk gaan worden.

 

Fabrikanten van mobiele devices moeten zich in de sterk concurrerende markt zich steeds beter gaan onderscheiden. Volgens de marktonderzoekers is het daarom belangrijk dat zij snel nieuwe technologie in hun producten gaan toepassen. In een onderzoek presenteren zij daarom een tiental technologieën die dit en komend jaar voor mobiele fabrikanten erg belangrijk gaan worden. Deze technologieën zijn:
Snelle oplaadmogelijkheden, draadloze oplaadmogelijkheden, augmented en virtuele realty-toepassingen, multiple-lens-toepassingen, sensors voor biometrische authenticatie en –technologie, virtuele persoonlijke assistenten (VPA), buigzame en gebogen displays, nieuwe WiFi 802.11-standaarden, USB type C en embedded simkaarten (eSIM).

VPA’s, biometrie en virtual reality
Van deze tien belangrijke toepassingen voor mobiele devices, zijn een drietal die meer aandacht verdienen, aldus Gartner. Virtual Personal Assistants (VPA’s) gaan volgens de marktonderzoekers een verandering brengen in hoe eindgebruikers met apparaten omgaan. Inmiddels zijn deze toepassingen al beschikbaar op diverse platformen, zoals Siri voor iOS. De marktspecialisten voorspellen voor 2020 dat 40 procent van alle mobiele interactie door slimme agenten zal worden gefaciliteerd. Bovendien worden VPA’s steeds slimmer. Naast VPA’s, gaan ook biometrische toepassingen steeds belangrijker worden. Hierdoor zijn eindgebruikers van vooral smartphones steeds beter in staat om veilig toepassingen als mobiel betalen te gebruiken en wordt het voor hen ook veiliger om meer persoonlijke data op hun deviecs op te slaan. Ook voor zakelijke gebruik zullen er door de voortschrijdende biometrische technologie meer toepassingsmogelijkheden komen.

Virtual reality-toepassingen
Tot slot worden de komende twee jaar augmented- en virtual relaity-toepassingen voor mobiele fabrikanten van belang. Deze toepassingen kunnen, aldus de marktonderzoekers, goed op mobiele devices worden toegepast. Dit biedt fabrikanten voor zowel consumenten- als zakelijke toepassingen nieuwe kansen. Consumenten kunnen van VR op hun smartphone onder meer profiteren voor gaming, het bijwonen van evenementen en het bekijken van (3D)films. Zakelijke toepassingen voor mobiele VR zijn onder meer voor marketingdoeleinden, het leveren van meer gepersonaliseerde producten en trainingsdoeleinden, zo besluiten de experts hun overzicht.

Advertenties