Combinatie vast en mobiel voor meeste Nederlandse huishoudens

14 juni 2016

mobile_landlineOp dit oment beschikken vier van de vijf Nederlandse huishoudens over een combinatie van een vaste telefoonaansluiting en een of meer mobiele aansluitingen. Dit constateren de telecomexperts van Telecompaper in een recent onderzoek.

Uit het onderzoek van de telecomspecialisten blijkt dat ongeveer 79 procent van de respondenten over een vaste telefoonaansluiting beschikt in combinatie met een of meerdere mobiele aansluitingen. In totaal geeft 97 procent van de onderzochte Nederlandse huishoudens aan dat zij over of een prepaid- of postpaid mobiele aansluiting beschikt. Belangrijkste reden voor de combinatie van beide diensten is vaak dat deze worden meegeleverd in een multiplay-pakket dat wordt afgenomen. Een derde van de respondenten geeft dit aan. De meest genoemde reden is echter dat respondenten aangeven dat zij beide verbindingen hebben, omdat zij thuis een vaste lijn gebruiken en daarbuiten een mobiele aansluiting.

Groei door prijsverlaging
In hun onderzoek constateren de specialisten verder dat het aantal vaste aansluitingen in de afgelopen drie jaar, sinds 2013, weer is toegenomen. Het aantal huishoudens met een vaste aansluitingen steeg van 76 procent naar 81 procent. De toename heeft, aldus de experts van Telecompaper, te maken met het goedkoper wordende aanbod. Inmiddels bieden operators en ISP’s vaste telefonie aan vanaf 2,50 euro of minder per maand. Vaak als triple play of dual play.

Advertenties