Ericsson: Definitieve doorbraak wearables laat nog op zich wachten

10 juni 2016

wearablesWearables worden de komende jaren steeds normaler en populairder, maar de definitieve doorbraak laat nog wel even op zich wachten. Dit stellen onderzoekers van Ercisson’s Consumer Lab in een recent rapport. Vooral de technologie moet nog beter, willen wearables echt mainstream worden.

 

Uit een onderzoek van de specialisten van de Zweedse netwerkleverancier onder 5.0000 respondenten in belangrijke markten als Brazilië, China, Zuid-Korea, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, blijkt dat er steeds meer interesse in wearables bestaat, maar dat een definitieve doorbraak op zijn minst nog een jaar op zich laat wachten. De respondenten stellen dat wearables een belangrijk voordeel hebben wat betreft functionaliteit ten opzichte van fitness trackers, maar dat de instapprijs en de eindgebruikersverwachting betreffende functionaliteit vaak hoger zijn dan wat fabrikanten nu aanbieden.

Schermafbeelding 2016-06-09 om 09.21.43

Functionaliteit kan beter

Vooral de stand van de huidige functionaliteit en werking van wearables kan voor veel respondenten een mogelijke reden zijn om voorlopig geen wearable aan te schaffen of een aangeschafte wearable niet meer te gebruiken. In het rapport geeft 10 procent van de respondenten aan dat zij zijn gestopt met het gebruiken van een wearable. Ongeveer 50 procent van deze gestopte eindgebruikers geeft daarbij aan dat zij dit doen omdat de devices niet aan hun verwachtingen voldeden. Verder geeft 21 procent aan dat de beperkte functionaliteit de belangrijkste reden voor stoppen was, 23 procent klaagde erover dat het device niet stand alone kon worden gebruikt en alleen in combinatie met een ander device, zoals een smartphone, of heeft geen ingebouwde internetverbinding. Tot slot geeft 9 procent aan dat voor hen de belangrijkste reden was om te stoppen met het gebruiken van een wearable was dat het device geen goede data en informatie leverde.

Schermafbeelding 2016-06-09 om 09.22.07
Goede toekomst
Niet alles is kommer en kwel rondom wearables. Een groot aantal respondenten uit het onderzoek van Ericsson ziet voor de nabije toekomst, vanaf 2020, dat wearables steeds meer mainstream zullen worden. Een op de drie respondenten verwacht tegen die tijd minstens vijf draadbare devices te gebruiken. Ongeveer 83 procent van de respondenten verwacht dat tegen die tijd wearables allemaal over stand alone met het (mobiele) internet zullen zijn verbonden. Ongeveer 43 procent van de huidige smartphonegebruikers verwacht dan dat deze wearables de huidige smartphonefunctionaliteit gaan vervangen. Ongeveer 38 procent verwacht dat dit al binnen de komende vijf jaar gebeurt. Veel respondenten verwachte daarnaast dat wearables veel functionaliteit van het Internet of Things (IoT) naar de eindgebruiker brengen. Van de respondenten verwacht 60 procent dit. Op dit moment gebruikt al een kwart van de eindgebruikers al IoT-toepassingen op hun wearables.

Schermafbeelding 2016-06-09 om 09.22.25

 

Advertenties