Telecomoperators moeten implementatie NFV goed voorbereiden

3 juni 2016

virtualization-100526683-primary.idgeWanneer telecomoperators Network Function Virtualization (NFV) willen toepassen, moeten ze zich wel goed voorbereiden. Dit stellen de marktexperts van Strategy Analytics. Anders worden de risico’s te groot.

 

Telecomoperators willen hun netwerken steeds vaker virtualiseren en daardoor een zogenoemde ‘telco cloud’ ontwikkelen. Dit doen zij vooral uit kostenbesparingen. Een veel gebruikte technologie hiervoor is Network Function Virtualization of NFV. Toch kunnen telecomoperators, volgens de marktonderzoeker , beter niet meteen deze technologie uitrollen. Als zij dit doen, is het risico op problemen te groot, met alle gevolgen van dien.

Schermafbeelding 2016-06-02 om 09.38.07

Virtualisatie netwerk- en dienstenplatforms
In een rapport met 16 voorgestelde stappen stellen de experts dat telecomoperators, voordat zij NFV in hun netwerken implementeren, er goed aan doen om eerst hun netwerk- en dienstenplatforms te virtualiseren, voordat zij het hele netwerk naar een datacenter overbrengen. Volgens de specialisten van Strategy Analytics moeten zij in de uitrol naar All IP-netwerken er goed voor zorgen dat hun dienstverlening geen problemen ondervindt door de implementatie van nieuwe diensten. Deze problemen kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat de uitrol van op SDN en NFV gebaseerde next generation netwerken vertraging gaat oplopen.

Advertenties