Home > Branchenieuws > Smart watch heeft in Nederland veel potentie

Smart watch heeft in Nederland veel potentie

2 juni 2016

1781-89e1295b996b868d7a76271573017063Smart watches hebben in Nederland veel potentie. Dit stellen marktonderzoekers van Multiscope in een recent onderzoek. Vooral omdat Nederlanders steeds vaker mobiele toepassingen gebruiken voor het bijhouden van hun gezondheid.

 

Uit het onderzoek blijkt dat smart watches in Nderland veel potentieel hebben. Zeker als het gaat om gebruik bij het sporten of voor het bijhouden van beweging. Op dit moment overweegt 1 op de 20 Nederlanders, 5 procent, om zijn sportactitiviteiten of beweging bij te houden met behulp van een smart watch. Op dit moment doet dat slechts 1 procent van de Nederlanders. De smart watch biedt daardoor, aldus het onderzoek, meer potentie dan andere wearables.

Wel veel gebruik wearables

Uit het onderzoek komt verder wel naar boven dat 1 op de 3 Nederlanders op dit moment apps, wearables of slimme meters gebruikt om zijn gezondheid bij te houden. Voor sport en beweging worden vaak hartslagmeters of sporthorloges gebruikt. Ook fietscomputers en activity trackers zijn daarvoor populair, zo besluit het onderzoek.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws