Mobiele accessoiremarkt nog steeds in de lift

1 juni 2016

mabile_acceOndanks stagnerende smartphoneverkopen door de verzadiging van de markt, zijn mobiele accessoires nog steeds erg in trek. Dit constateren de specialisten van ABI Research in een recent onderzoek. Deze blijft voorlopig ook wel groeien.

Uit het rapport blijkt dat de marktspecialisten verwachten dat de vraag naar mobiele accessoires de komende vijf jaar alleen maar nog blijft toenemen en dat de omzet zal stijgen. Dit marktsegment vertegenwoordigt volgens hen in 20121 een totale omzet van maar liefst 110 miljard dollar. De meest sterk groeiende categorie mobiele accessoires is die van de met Bluetooth uitgeruste headsets voor smartphones. De vraag naar dit soort headsets neemt alleen maar toe en ook geruchten dat leveranciers, bijvoorbeeld Apple, smartphones ontwikkelen waarbij de toegangsplug voor een koptelefoon is verwijderd, doet de vraag toenemen. Dit marktsegment groeit tussen 2016 en 2020 jaarlijks met 9 procent.

Overige gewilde accessoires
De specialisten signaleren verder dat ook de markt voor screen protectors, beschermhoesjes en oplaadmogelijkheden erg populair zijn. Screen protectors zijn meer gewild om de privacy te beschermen en te voorkomen dat mensen in het openbaar meelezen, geen vingerafdrukken zien voor toegang en dat devices beter worden beschermd tegen krasjes. Ook hoesjes blijven populair, vooral om smartphones te personaliseren. Tot slot neemt d vraag naar oplaadmogelijkheden toe, omdat eindgebruikers hun mobiele devices veel meer dagelijks gebruiken. Vooral de vraag naar nood-opladers zal sterkt gaan toenemen, aldus ABI Research.

Advertenties