Home > Branchenieuws > Uitgaven aan mobiele infrastructuurtoepassingen dalen

Uitgaven aan mobiele infrastructuurtoepassingen dalen

31 mei 2016

mobile-tower-370x264De wereldwijde uitgaven aan toepassingen voor mobiele infrastructuur zijn in het eerste kwartaal van 2016 flink afgenomen. Dit constateert het kwartaalonderzoek van de specialisten van de Dell’Oro Group.

 

Uit het kwartaaloverzicht over het eerste kwartaal van dit jaar blijkt dat de omzet uit mobiele infrastructuurtoepassingen, vooral macro cells, met dubbele cijfers is gedaald vergeleken met dezelfde periode in 2015. Voor de eerste keer in vier jaar daalde in het afgelopen kwartaal de omzet in alle regio’s. Voor heel 2016 verwachten de experts dat de markt voor mobiele infrastructuurtoepassingen met 8 procent zal afnemen ten opzichte van de totale opbrengst uit 2015. Belangrijkste oorzaken van de daling wijten de experts zijn de dalende vraag en het mondiale economische klimaat.

DellOro-RAN-figure

Small cells wel in de lift
De onderzoekers geven wel aan dat vooral de markt voor macro cells wordt getroffen. De markt voor small cells neemt wel toe. De onderzoekers geven aan dat echter de groei in dit segment de daling in het macro cell-segment dit jaar niet kan compenseren. Tot slot geven de onderzoekers aan dat Huawei, Ericsson en Nokia de grootste leveranciers zijn in het mobiele infrastructuursegment. Deze leveranciers nemen 80 procent van de markt voor hun rekening.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws