Small Cell Forum komt met standaarden voor 5G

25 mei 2016

SmallCellDeployment(1)Belangenorganisatie voor de small cells-sector Small Cells Forum (SCF) heeft een set standaarden uitgebracht, Release 7, die de basis moeten vormen van de inzet van small cells in de toekomstige 5G-netwerken.

 

Volgens de release van de belangenorganisatie is het belangrijk dat het small cell-ecosysteem zich gaat voorbereiden op de snelle komst van 5G als nieuwste mobiele technologie. Het SCF stelt dat 5G naast bestaand gelicensieerd spectrum voor meer bandbreedte ook veel meer hogere niet-gelicensieerde frequenties nodig heeft. Juist voor deze frequenties, die vaak een kort bereik hebben, spelen small cells een belangrijke rol. De belangenorganisatie verwacht dat binnen 5G-netwerken straks, tegen 2020, ongeveer 85 procent van de gebruikte cellen small cells zullen zijn.
SSF-hetnet-drivers
Release 7
In de nu uitgebrachte Release 7 worden de grondwaarden vastgelegd waaraan small cells straks moeten voldoen als zij deel uit gaan maken van 5G-netwerken. Daarnaast staan in de Release ook hoe de small cell-markt zich in de nabije toekomst gaat ontwikkelen, hoe zij gebruikt gaan worden en welke architectuur zij moeten innemen. Op deze manier, aldus het SCF, wordt de basis gelegd voor het 5G HetNet van de toekomst.

Advertenties