Home > Branchenieuws, Consumenten, Telecomkosten, Wet- en regelgeving, Zakelijke markt > Eind dit jaar overstapregeling voor zakelijke eindgebruikers

Eind dit jaar overstapregeling voor zakelijke eindgebruikers

20 mei 2016

telecomaanbieder-mag-geen-06-nummer-voor-tablet-gebruikenIn de maand oktober van dit jaar wordt de Telecommunicatiewet aangepast zodat wetgeving voor overstapmogelijkheden voor eindgebruikers van zakelijke telecomdiensten van kracht wordt.

 

In een brief aan de Tweede Kamer stelt verantwoordelijk minister Kamp van Economische Zaken een wijziging van de TelecomWet door te voeren zodat de overstapmogelijkheden voor zakelijke eindgebruikers van telecomdiensten eenvoudiger wordt. Deze wijziging moet per 1 oktober 2016 in werking treden. Hiermee komt een einde van een lang proces van het ministerie van Economische Zaken en telecomtoezichthouder ACM. De wetswijziging geniet brede steun in de Tweede Kamer.

Gelijkschakeling
Met de inwerkingtreding van de wijziging van de TelecomWet worden de overstapmogelijkheden voor zakelijke eindgebruikers gelijkgeschakeld met die van consumenten voor telecomdiensten. Dit betekent dat contracten te allen tijde zonder kosten kunnen worden opgezegd met een termijn van ten hoogste een maand. Dit gaat gelden voor all zakelijke telecomcontracten, ook de contracten die voor 1 oktober 2016 zijn afgesloten en voor contracten voor onbepaalde duur. Alleen op verzoek van de afnemer, zo stelt de wetswijziging, kan van de opzegtermijn van een maand worden afgeweken en kan een opzegtermijn van ten hoogste drie maanden worden afgesproken.

Advertenties