Marktaandeel Android groeit in grootse Europese landen

18 mei 2016

android-market-3_w_500Uit onderzoek van de marktexperts van Kantar WorldPanel ComTech blijkt dat het marktaandeel van het mobiele besturingssysteem Android in het eerste kwartaal van 2016 in de vijf grootste Europese markten sterk is gegroeid.

 

Uit het onderzoek van de marktspecialisten blijkt dat het marktaandeel van Android, in tegenstelling tot die van andere mobiele besturingssystemen, in de vijf grootste Europese landen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje, in het eerste kwartaal van 2016 weer is toegenomen. Met een stijging van 7,1 procent in Q1 2016 bedraagt het marktaandeel van Google’s mobiele besturingssysteem in de vijf grootste Europese markten nu 75,6 procent. Kantar stelt dat deze stijging de grootste is in de afgelopen twee jaar. De groei komt volgens de onderzoekers nu niet van twee grote spelers, maar van verschillende merken en ecosystemen. Dit varieert wel van regio tot regio, aldus Kantar WorldPanel.

Schermafbeelding 2016-05-17 om 10.48.47

Overige mobiele besturingssystemen
Waar Android in de vijf grootste Europese markten toenam, daalden de overige mobiele besturingsystemen in Q1 2016. Het marktaandeel van iOS daalde in het afgelopen kwartaal van 20,2 naar 18,9 procent. De verkopen van op Windows gebaseerde mobiele telefoons daalde van 9,9 naar 4,9 procent. Vooral van dit laatste mobiele OS waren er veel overstappers naar Android, 6,6 procent. Van iOS lag het percentage overstappers op 2,6 procent. Vooral in drukke Windows-markten als Frankrijk en Italië stapten veel gebruikers over naar Android. Zij kozen daarbij voor voornamelijk midrange-toestellen van onder meer Huawei, Wiko en Asus.

Advertenties