Home > Branchenieuws, Internet of Things, Omzet, Onderzoek, Zakelijke markt > Fusies en overnames in IoT-sector nemen sterk toe

Fusies en overnames in IoT-sector nemen sterk toe

11 mei 2016

industrial_iotHet aantal bedrijven dat fuseert of wordt overgenomen in de Internet of Things (IoT)-sector is dit jaar al flink van start gegaan. 2016 zal meer fusies en overnames kennen dat 2015, aldus onderzoek van Strategy Analytics.

 

Uit het onderzoek van de marktspecialisten blijkt dat het aantal fusies en overnames in de eerste vier maanden van dit jaar flink is toegenomen. De onderzoekers tellen ongeveer twee dozijn transacties. Wanneer het aantal overnames en fusies in dit tempo doorgaat, zo berekenen de experts, zullen er dit aan het eind van dit jaar meer zijn dan in 2015. Waren er in 2010 nog hoogstens een dozijn fusies in dit marktsegment, aan het eind van 2015 waren dit er maar liefst 81. Dit betekent ongeveer zeven keer zoveel in vijf jaar.

Overnameprijzen

De onderzoekers keken ook naar de overnameprijzen om een indruk te krijgen van hoe de IoT-markt zich ontwikkelt. Ook hier zien de experts een flinke toename van de bedragen die worden uitgegeven. Hoewel er nog steeds overnames plaatsvinden van rond de 50, 100 en 200 miljoen dollar, neemt ook het aantal uitschieters toe. Als voorbeeld geeft Strategy Analytics onder meer de aankop van het IoT-platform van Jasper Technologies door Cisco voor 1,4 miljard dollar. Overname meerdere miljarden zijn daardoor geen opmerkelijk verschijnsel meer, aldus het rapport.

Advertenties