Zakelijk en industrieel gebruik van wearables breekt door

6 mei 2016

wearablesHet zakelijk en industrieel gebruik van wearables neemt de komende vijf jaar toe. Dit blijkt uit recent onderzoek van de marktspecialisten van Tractica. Volgens hen is de tijd van onderzoek voorbij en vindt vanaf nu daadwerkelijke uitrol plaats.

 

Uit het onderzoek blijkt dat de komende vijf jaar het aantal zakelijke en industriële wearables dat over de toonbank gaat toeneemt van jaarlijks 2,3 miljoen in 2015 naar 66,4 miljoen in 2021. In totaal gaan er dan 171,9 miljoen stuks over de toonbank voor gebruik in zakelijke en industriële sectoren. Belangrijkste oorzaak van de groei van het zakelijk wearable-gebruik is volgens de onderzoekers dat bedrijven steeds vaker proeftrajecten uitrollen en de eerste uitrol plegen met meerdere devices en in verschillende user cases.

WDEI-16-chart

Trajecten
De onderzoekers van Tractica stellen dat de meeste zakelijke en industriële IoT-trajecten die nu worden uitgerold zich afspelen in verschillende sectoren. De onderzoekers noemen hiervoor onder meer de retail, de maakindustrie, de gezondheidszorg, de corporate wellness, de opslagsector en logistiek, workplace authenticatie en beveiliging. De meeste devices die zullen worden gebruikt zijn, aldus het onderzoek, smart watches, fitness trackers, body sensors en smart glasses.

Advertenties