Onderzoek: Mobiel werken verbetert prestaties van werknemers

4 mei 2016

telecomaanbieder-mag-geen-06-nummer-voor-tablet-gebruikenMobiel werken kan echt bijdragen aan het verbeteren van de prestaties van medewerkers. Dit concluderen de marktspecialisten van Aruba, de mobiele technologiespecialist van Hewlett Packard Enterprise in samenwerking met Economist Intelligence Unit, in een recent wereldwijd onderzoek naar de prestaties van werknemers. Pioniers op dit gebied scoren hoge cijfers als het gaat om de tevredenheid van werknemers.

 

Hoewel de uitkomsten van het onderzoek Mobility, Performance and Engagement niet echt verrassend zijn, al tijden geven werknemers aan dat zij graag mobiel werken of daartoe in staat worden gesteld, laat het onderzoek zien dat werknemers wereldwijd blij zijn met de mogelijkheden van mobiel werken. In totaal geven zes op de tien respondenten, 60 procent, aan dat zij door mobiele technologie meer productiviteit hebben. Meer dan vier op de tien, 45 procent, van de respondenten geven aan dat mobiele technologie ervoor zorgt dat zij creatiever worden. Ook geeft 42 procent van de respondenten aan dat de mogelijkheid om snel en overal toegang te hebben tot informatie de grootste impact heeft op hun productiviteit.

Schermafbeelding 2016-05-03 om 10.54.07

Beschikbaarheid neemt toe
Uit het onderzoek blijkt verder dat de beschikbaarheid van mobiel werken voor werknemers groeit. Inmiddels maakt 54 procent van de onderzochte organisaties het werknemers mogelijk om mobiel te werken en toegang te krijgen tot de bedrijfsomgeving. Daarnaast biedt 46 procent van de bedrijven zijn werknemers hun een hotdesking-omgeving, zodat zij overal met elkaar kunnen samenwerken. In het Verenigd Koninkrijk is dit, volgens de onderzoeksresultaten, het meet mogelijk; 54 procent. Andere landen met een hoge hotdesking-dichtheid zijn Australië en Duitsland met ieder 53 procent van de onderzochte bedrijven. In het onderzoek geven werknemers ook aan dat wanneer hun bedrijf een pionier is op het gebied van mobiel werken, zij meer tevreden zijn en meer productiviteit hebben. Wanneer een bedrif een pioniersfunctie p dit gebied schatten medewerkers in dat zij 16 procent productiever zijn, 18 procent creatiever, 23 procent meer tevreden in hun functie en ten slotte ook 21 procent loyaler richting hun werkgever.

Alle leeftijden
Mobiel werken is ten slotte belangrijk voor alle leeftijdsgroepen, zo geven de specialisten van Aruba aan. Wel is de groep millenials of #GenMobile vaak veeleisender als het gaat om de mogelijkheid om mobiel te werken. Van deze categorie medewerkers geeft 40 procent aan nooit voor een werkgever te gaan werken die niet toestaat hun eigen mobiele devices voor werk te gebruiken. Het gemiddelde van alle leeftijdsgroepen voor deze vraag komt uit op 22 procent.

Advertenties