IHS: IoT-markt neemt komende tien jaar flink toe

29 april 2016

iot-618x336De mondiale markt voor het Internet of Things (IoT) gaat de komende tien jaar flink toenemen. Dit stellen marktonderzoekers van IHS in een recent rapport. Steeds meer leveranciers en fabrikanten gaan hierop inzetten.

Uit het onderzoek van de marktonderzoekers komt naar voren dat het Internet of Things (IoT) en het aantal met het IoT verbonden apparaten de komende tien jaar, tot 2025, explosief toeneemt. Waren er in 2015 wereldwijd nog 15,4 miljard devices met het IoT verbonden, tegen 2020 is dit 30,7 miljard. Bijna een verdubbeling. In 2025 groeit dit door naar 75,4 miljard IoT-devices.

Meer ontwikkeling van industrie
De onderzoekers constateren verder dat steeds meer bedrijven uit de ICT-sector, de netwerkindustrie en telecomsector toepassingen platforms voor het IoT ontwikkelen. Deze platforms maken het mogelijk, aldus IHS, dat er een bredere economische transitie plaatsvindt naar diensten met internetconnectiviteit. Was het IoT-marktsegment de afgelopen vijf jaar nog erg gefragmenteerd, met de komst van dit soort platforms treedt er een duidelijke visie op, aldus de onderzoekers. Met deze platforms kunnen aanbieders diensten aanbieden die verder strekken dan simpele beheerde aanbiedingen voor verbindingen. Nu kunnen ze de markt directe end-to-end IoT-oplossingen bieden.

Advertenties